Ciuperca intre degetele de la picioareExista foarte multe persoane care prezinta ciuperca intre degetele de la picioare, din cauza faptului ca  aceasta se poate lua foarte usor de la baile comune, de la sauna sau de la piscina, iar sporii sai se combat destul de greu.

Ciuperca intre degete se manifesta prin roseata in zona respectiva si mancarimi, in special intre degetele 4 si 5, dar este posibil sa apara si intre alte degete, mai ales daca nu aveti grija ca dupa fiecare baie sau dus sa uscati aceste locuri.

Cum poate fi tratata ciuperca intre degetele de la picioare

Ciuperca intre degetele de la picioare trebuie, in primul rand, diagnosticata de catre un medic dermatolog, pentru a fi confirmata si pentru a se stabili tratamentul corect ca sa fie combatuta. Acesta poate fi sub forma de crema, spray sau lotiune, dar, in cazul in care nu se elimina cu aceste produse, va fi nevoie sa luati antifungice sub forma de tableta. Acestea contin si antibiotice, astfel incat sa se realizeze o vindecare cat mai rapida. Un tratament pentru ciuperca piciorului  se aplica o data sau de doua ori pe zi, in functie de tipul de unguent pe care vi-l recomanda, dar si in functie de gravitatea afectiunii.

Ciuperca intre degetele de la picior poate sa reapara, din cauza sporilor care raman, in multe alte regiuni ale corpului, iar in acest caz va fi nevoie sa repetati tratamentul pana dispare definitiv.

Cum poate fi prevenita ciuperca intre degetele de la picioare

Daca doriti sa preveniti aparitia ei, este nevoie sa acordati o atentie deosebita igienei picioarelor, iar in acest sens trebuie sa va spalati in fiecare zi cu apa si sapun, sa va stergeti cu prosopul intre degete pentru a diminua conditiile favorabile dezvoltarii, care sunt reprezentate de mediile umede si calde, sa va mentineti in permanenta picioarele uscate, iar pentru aceasta puteti folosi pudra de talc sau alt tip de pudra care sa absoarba transpiratia si sa aveti in vedere sa va cumparati doar sosete din bumbac, care sa absoarba transpiratia, dar in acelasi timp sa va lase si piciorul sa respire.

Printre persoanele cele mai predispuse sa faca ciuperca intre degetele de la picior se numara sportivii (purtarea de sosete calde si umede favorizeaza dezvoltarea ciupercilor), persoanele diabetice (la  acestia, leziunile de la nivelul picioarelor sunt foarte frecvente si pot favoriza aparitia micozelor), persoanele care prezinta probleme circulatorii (persoanele care sufera de varice sau de artrita a membrelor inferioare sunt cele mai predispuse) si persoanele care iau cortizon (corticoidele favorizeaza dezvoltarea infectiilor bacteriene, virale sau micotice).

Pentru a evita reaparitia ciupercii intre degetele de la picioare, este nevoie sa faceti tratamentul indicat la ambele picioare, chiar daca este afectat doar unul dintre ele si sa va tratati si incaltamintea, iar pentru a face acest lucru puteti folosi pudra antifungica.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *