Ciuperca piciorului tratament naturistMicoza piciorului este o infectie la nivelul talpii si a degetelor de la  picioare care este recunoscuta si sub denumirea de „picior de atlet”, tinea pedis sau ciuperca piciorului. Exista o multitudine de cauze ale acestei afectiuni care ataca aproximativ 15% din populatia Europei, cel putin o data in viata. Cele mai frecvente sunt purtarea incaltamintei care pastreaza umiditatea, transmiterea prin contact direct de catre o alta persoana infectata, preluarea ciupercii responsabile de infectie din medii umede si calde precum piscinele, bazinele de inot, etc.

Inaintarea in varsta este unul dintre factorii de risc incontrolabili de catre pacienti. Atat primele simptome cat si cele aparute dupa diagnosticarea afectiunii sunt suparatoare si ofera pielii un aspect deranjant. Pentru ciuperca piciorului tratament naturist presupune remedii, precum aplicarea unor pudre, creme sau spray-uri antimicotice pe zona afectata pana in momentul vindecarii. Desi aceasta este cea mai simpla solutie, expunerea la substantele care duc la disparitia micozei este nerecomandata de catre practicienii medicinei alternative. De aceea, o alternativa la tratamentele recomandate de catre medicul dermatolog sau medicul de familie este un tratament naturist pentru ciuperca piciorului.

Ciuperca piciorului tratam naturist eficient

Persoanele care se confrunta cu aceasta infectie si sunt in cautarea unui tratament naturist ciuperca piciorului, pot apela la metode simple, utilizand usturoi, otet de mere si salvie, dar si alte ingrediente care lupta impotriva fungilor. Tratamentul presupune realizarea unui amestec al carui scop va fi de a atenua simptomele si de a vindeca micoza. Pentru ciuperca piciorului tratament naturist inseamna ca remediul trebuie sa contina ingrediente precum usturoiul pentru a actiona in profunzime si a curata stratul subcutanat al pielii de posibilele bacterii sau fungi ramase.

Asadar, persoanele care se confrunta cu aceasta problema pot realiza o reteta simpla care presupune tocarea usturoiului marunt, amestecarea acestuia cu frunze de salvie maruntite intr-un recipient inalt cu capac si adaugarea otetului de mere. Inchiderea vasului trebuie sa poata fi realizata ermetic, pentru a impiedica patrunderea aerului in interior. Acest amestec trebuie sa fie lasat la macerat timp de 30 de zile, timp in care se recomanda agitarea borcanului pentru evitarea depunerii in straturi. Dupa o perioada de 30 de zile, se poate incepe un tratament naturist pentru ciuperca piciorului. Lichidul rezultat se foloseste pentru prepararea bailor la picioare, folosind 5 linguri in amestecul cu apa fierbinte.

Acest tratament pentru ciuperca piciorului se repeta de 3 ori pe saptamana timp de 15 minute. In cazul in care micoza piciorului este avansata iar pielea este lezata, tratamentul naturist este contraindicat, intrucat va provoca usturimi si durere.

Uleiurile, o solutie la indemana oricui

Uleiul de lavanda este considerat, de asemenea, benefic si o metoda ideala care poate sa reprezinte un remediu pentru ciuperca piciorului. Uleiul de lavanda se utilizeaza cu ajutorul unei bucati de vata care se aplica pe portiunea de piele afectata. Acesta are proprietati vindecatoare daca este aplicat in mod constant. Uleiul de masline este asemanator din punct de vedere al proprietatilor de hidratare si regenerare, insa este si un bun cicatrizant, recomandat atat pielii afectate cat si celei normale. Bicarbonatul de sodiu este considerat si el unul dintre remedii ciuperca piciorului, insa numai in fazele incipiente.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *