Clotrimazol

Clotrimazol – te scapa de efectele deranjante ale ciupercii piciorului.

clotrimazol

Infectiile fungice, cunoscute si sub numele de micoze, dau batai de cap destul de mari, fiind persistente si necesitand un tratament de durata. De cele mai multe ori infectiile de acest tip apar la nivelul pielii, unghiilor si radacinilor firelor de par. Infectiile fungice nu sunt foarte periculoase, avand efecte negative puternice doar atunci cand sistemul imunitar este afectat. Cu toate acestea, neplacerile atrase de simptome sunt destul de mari.

Una dintre cele mai eficiente substante antifungice este Clotrimazolul. Acesta are rezultate foarte bune impotriva micozelor de diferite tipuri. Clotrimazolul este inclus pe lista medicamentelor esentiale a Organizatiei Mondiale pentru Sanatate. Actiunea acestuia este in primul rand impotriva inmultirii ciupercilor. Este de remarcat faptul ca substanta este atat de eficienta incat cazurile de ciuperci rezistente sunt foarte rare.

Clotrimazol – prezentare si utilizare

Clotrimazolul se gaseste sub forma de crema, gel, pudra, solutie sau comprimate vaginale. Utilizarea acestuia este externa, folosirea orala fiind periculoasa. Produsele pe baza de Clotrimazol lupta impotriva ciupercilor prin distrugerea membranelor celulare. Acest lucru determina moartea fungilor, intrucat membranele sunt folosite pentru protectie si mentin viata. In urma aplicarii de Clotrimazol ciupercile mor, iar infectia este tratata. Unul dintre produsele cele mai cunoscute pe baza de Clotrimazol este Canesten, disponibil la randul sau in diferite forme.

Poate cea mai comuna utilizare a substantei este cea impotriva candidei. Tratamentul poate include atat aplicarea de crema, cat si introducerea de comprimate vaginale. Cremele pe baza de Clotrimazol au o concentratie de 1%, in timp ce comprimatele au o concentratie de 100 mg. Infectia cu candida este una dintre cele mai frecvente afectiuni la nivel international. Simptomele includ in cazul femeilor pruritul accentuat, inflamarea vulvei si prezenta de scurgeri branzoase-albicoase. La barbati infectia atrage iritatii si prezenta depuneri albicoase pe gland. In cazul in care unul dintre parteneri are infectia, este recomandat ca tratamentul sa fie aplicat de ambele persoane.

Clotrimazol crema, eficenta dovedita impotriva ciuparcii piciorului

Alta afectiune des intalnita este cea a micozelor interdigitale de la picior, cunoscute si sub numele de “ciuperca piciorului” sau “picior de atlet”. Aceasta afectiune este provocata de incaltaminte neadecvata sau igiena locala precara. In perioada in care oamenii mergeau desculti afectiunea nu era cunoscuta. Este recomandat astfel ca picioarele sa fie lasate libere pe parcursul zilei, iar atunci cand se foloseste incaltaminte, sosetele si pantofii sa fie din materiale naturale, nesintetice. In acest fel pielea este lasata sa respire. Simptomele micozelor interdigitale sunt destul de neplacute. Acestea includ aparitia de eruptii pruriginoase, mancarimi, piele uscata care se descuameaza, miros neplacut al picioarelor si albirea unghiilor. In acest caz aplicarea de Clotrimazol crema s-a dovedit a fi extrem de benefica.

Indiferent de tipul de infectie fungica, tratamentul este unul de durata, putand ajunge chiar si la 3-4 saptamani.

Concluzii

Asadar, Clotrimazolul este o substanta extrem de utila pentru sanatatea organismului, intrucat infectiile fungice sunt atat de raspandite si de persistente. Clotrimazolul se gaseste sub diferite forme si este utilizat mai ales pentru tratarea candidozelor si ciupercii piciorului. Tratamentul este unul de durata, dar rezultatele sunt foarte bune. Exista foarte putine infectii fungice rezistente la clotrimazol, asa ca eficienta este una ridicata.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *