Daktarin

daktarinCrema Daktarin face parte din seria de medicamente special create pentru a combate si elimina infectiile fungice. Dintre mizozele asupra carora are effect acesta crema fac parte ciuperca piciorului, ciuperca unghiei, afte, herpesul si alte infectii provocate de fungi.

De cate tipuri poate fi crema Daktarin?

Avand in vedere ca ciupercile sunt de mai multe tipuri si ca fiecare dintre ele este sensibila la o anumita substanta antimicotica, producatorii Daktarin au scos pe piata doua crème diferite, cu acelasi scop. Eliminarea fungilor. Diferenta dintre cele doua crème consta in subtanta active care sta la baza fiecarui produs in parte. Prin urmare putem gasi:

  1. Daktarin Aktiv Cream, care are ca si substanta activa miconazol si care este utila in tratarea pielii inflamate si crapate.
  2. Daktarin Gold Cream cu ketoconazol ca si substanta activa. Aceasta crema trateaza cu success ciuperca piciorului, iritatiile provocate de transpiratie si mancarimile datorate fungilor.

In principiu intre cele doua substante nu exista diferente semnificative. Si ketoconazolul si miconazolul actioneaza la nivelul membranelor celulare ale ciupercilor, blocand producerea de ergosterol, substanta extrem de importanta pentru mentinerea integritatii membranelor celulare ale fungilor. In lipsa ergosterolului, membranele se rup permitant continutului celulei sa se reverse in afara cee ace duce la moartea ciupercilor.

Miconazolul are proprietati antibacteriene mai largi, adjutant la distrugerea si a altor bacterii care ar putea fi prezente in infectie. Pe de alta parte ketoconazolul poate distruge o gama mai larga de ciuperci putant fi folosita si in alte tipuri de afectiuni micotice, nu doar pentru ciuperca piciorului.

Daktarin – Un ajutor in vindecarea ciupercii piciorului

Ciuperca piciorului este o infectie micotica provocata, de regula, de agenti precum Trichophyton mentagrophytes si Trichophyton rubrum. Ciuperca piciorului poate fi de mai multe forme, cum ar fi forma interdigitala, cea mai intalnita forma care afecteaza ultimile doua degete ale picioarelor, forma keratozica, care are un caracter cronic si se caracterzizeaza prin progresarea ciupercii spre pielea de pe calcaie sau de pe talpa si uneori spre pielea de la nivelul palmelor. A treia forma si cea mai rara este cea veziculoasa, include de regula simptome precum aparitia unor vezicule pline cu lichid la nivelul degetelor de la picior.

Desi in general simptomele variaza de la un individ la celalalt, cele mai intalnite simptome sunt pruritul si fisuri ale pielii. Acum ca stim sa identificam corect ciuperca piciorului putem trece la tratament.

Cand este indicat sa utilizam crema Daktarin?

Imediat ce pe picior sau pe celelalte zone mentionate anterior se observa una sau mai multe din simptomele enumerate mai sus, ar trebui inceput tratamentul cu Daktarin. Adesea, in cazul ciupercilor, pielea se inroseste si apar mancarimi, precum si zone cu piele moarta care sunt semnale clare ca acea suprafata a fost afectata de fungi. Este de maxima importanta ca in acel moment sa se inceapa un tratament agresiv, insotit de o igiena drastica, pentru a preveni extinderea ciupercii si la alte zone ale corpului. Daktarin ofera mai multe creme si spray-uri cu efect antifungic care pot fi folosite pentru tratarea afectiunilor numite medical si tinea.

Modul de utilizare a cremei Daktarin

Spalati bine zona cu sapun, dupa care lasati sa se usuce. Aplicati crema pe zona afectata si masati usor pana aceasta patrunde in piele. Procedeul ar trebui repetat de doua ori pe zi, dimineata si seara, pentru ca efectul sa fie rapid. Chiar daca simptomele dispar, continuati sa aplicati crema inca doua saptamani pentru a preveni reaparitia ciupercii.

Imediat ce ati observat aparitia simptomelor, igienizati extrem de bine hainele si sosetele si aveti grija ca acestea sa nu fie purtate de alti membri ai familiei. Evitati sa mergeti descult pentru a nu transmite ciuperca si altor persoane.

Modalitati de prevenire a recidivarii infectiei

Chiar daca dupa folosirea cremei Daktarin simptomele infectiei au disparut, riscurile de recidiva sunt foarte crescute. Trebuie sa tinem cont ca ciuperca care provoaca declansarea afectiunii numite piciorul atletului prospera in medii umede si calduroase, cum ar fi interiorul unei incaltaminti care nu permite aerisirea piciorului. Prin urmare, trebuie sa avem grija ce incaltaminte purtam si modul in care este aceasta igienizata, pentru a impiedica aparitia acestor fungi. Aceleasi conditii se aplica si sosetelor sau ciorapilor din materiale sintetice care, purtate pe o perioada indelungata, produc aparitia afectiunii.

Printr-o igiena eficienta, precum si prin purtarea de sosete de bumbac, care sa permita picioarelor sa respire, riscul de aparitie si de recidiva a infectiei scade cu peste 70%.

Efecte adverse

In general, cremele produse de Daktarin nu au efecte adverse. Singurele situatii in care trebuie sa aveti grija este atunci cand stiti ca aveti alergie la miconazol sau ketoconazol, in functie de produsul ales,  care sunt substantele activa ale acestor creme. In cazul altor produse, verificati substantele active care stau la baza fiecarei creme in parte. In cazul in care observati reactii precum roseata sau mancarime, consultati un medic sau un farmacist.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *