Miconazol

MiconazolCiuperca piciorului este o afectiune destul de raspandita, ce poate aparea la persoane de toate varstele. Tratamentul este unul destul de dificil, de multe ori remediile naturiste si substantele din cremele folosite dovedindu-se a fi inutile sau avand efecte doar pe termen scurt. In cazul de fata tratamentul farmaceutic, in special cel cu creme pe baza de miconazol, este singurul care poate oferi rezultate. Este important  sa apelezi la un astfel de tratament in timp util, pentru a evita neplacerile provocate de ciuperca si extinderea infectiei.

Miconazol si actiunea lui impotriva fungilor

Miconazol este o substanta antifungica eficienta, folosita la scara larga pentru vindecarea ciupercii piciorului si a altor infectii fungice. Substanta actioneaza asupra membranelor celulare ale ciupercilor, blocand astfel formarea de ergosterol, cu rol esential pentru viata acestora. Prin blocarea formarii de ergosterol, membranele se gauresc si distrug astfel sistemul de protectie al ciupercilor, precum si sistemul de hranire si dezvoltare al acestora.

Miconazolul are de asemenea un puternic efect antibacterian, ajutand la eliminarea bacteriilor ce insotesc infectia. De cele mai multe ori simpla folosire a unei creme antifungice nu este suficienta, o mare parte din disconfortul provocat de ciuperca fiind datorat bacteriilor ce se formeaza prin contactul zonei afectate cu praful si alti agenti.

Concentratia de miconazol din creme este de obicei de 2%, asta insemnand ca fiecare gram de crema contine 20 mg de miconazol.

Daktarin Aktiv Cream – tratamentul cu miconazol pentru ciuperca piciorului

Daca de cele mai multe ori ciupercile traiesc fara a avea efecte negative asupra bunei functionari a organismului, exista insa si cazuri in care acestea provoaca stari neplacute. In cazul ciupericii piciorului, aceasta determina descuamarea pielii, aparitia mancarimilor si chiar si a usturimii.

Partea cea mai rea la aceasta afectiune este ca se transmite foarte usor atat in alte zone ale corpului, precum mainile, cat si la alte persoane, prin intermediul obiectelor contaminate (incaltaminte, podele etc.).

Daktarin Aktiv Cream actioneaza rapid pentru tratarea infectiei si reducerea disconfortului provocate de ciuperca, rezultatele sale fiind recunoscute la nivel international.

Daktarin Aktiv Cream determina inca de la primele aplicari ameliorarea pielii descuamate si uscate. Daca in general este recomandat sa fie purtate sosete de bumbac, in cazul tratamentului acest lucru este absolut necesar. Este important de stiut ca sanatatea pielii piciorului este mentinuta cel mai bine atunci cand aceasta poate respira si mai ales atunci cand piciorul este lasat liber, fara incaltaminte.

Tratamentul este eficient atunci cand crema este aplicata de 2 ori pe zi pentru o perioada de 2-6 saptamani. Inainte de aplicare piciorul trebuie spalat si uscat foarte bine. Tratamentul cu Daktarin Aktiv Cream trebuie continuat pana la 10 zile de la disparitia simptomelor ciupercii, pentru a preveni astfel reaparitia.

In concluzie, Daktarin Aktiv Cream este un tratament foarte eficient impotriva ciupercii piciorului. Acesta are la baza substanta numita miconazol, care actioneaza puternic asupra membranei ciupercii, provocand disparitia acesteia. Crema determina disparitia disconfortului provocat de ciuperca si vindecarea completa. Tratamentul este unul de durata, fiind necesar sa fie aplicat pe o perioada de 2-6 saptamani si continuat pentru cateva zile chiar si dupa disparitia completa a simptomelor.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *