Micoza piciorului tratament

Micoza piciorului tratamentMicoza piciorului este o afectiune de natura dermatologica denumita si “piciorul de atlet”, cu o contagiozitate usoara. Cauzele acesteia sunt multiple, insa, in general, diversele tipuri de fungi duc la aparitia infectiei. Transmiterea acestei afectiuni are loc prin contact direct cu infectia sau prin contact cu prosoape, pantofi, suprafetele cabinelor de dus sau ale piscinelor publice unde s-au aflat persoane care sufera de acest tip de ciuperca.

Micoza piciorului tratament complicat sau nu?

Tratamentele sunt recomandate intr-un timp cat mai scurt de la detectarea acesteia, iar persoana in cauza va trebui sa evite contactul direct al pielii afectate cu alte persoane, pentru a evita transmiterea. Afectiunea se manifesta prin mancarimi si descuamarea pielii din jurul regiunii bolnave. Tratarea ciupercii piciorului poate fi realizata atat cu ajutorul metodelor naturiste cat si prin aplicarea unor  pudre si creme antimicotice care pot fi eliberate fara prescriptie medicala. Un procent de 15% din populatia Europei sufera de micoza piciorului cel putin o data de-a lungul vietii din cauza mediului umed si a incaltamintei contaminate in mare parte.

Pentru micoza piciorului tratament presupune sa fie initiat imediat dupa observarea simptomelor precum eruptia pruriginoasa, scuamoasa sau rosie intre degetele picioarelor, fisuri ale pielii, vezicule infectate, piele uscata, usor descuamabila, miros neplacut al picioarelor, unghii foarte fragile, etc.

Cum prevenim aparitia ciupercii piciorului

Tratarea micozei piciorului are scopul de a indeparta fungii care prolifereaza in mediile inchise, calde si cu o umiditate ridicata, care se hranesc cu keratina gasita in unghii si piele. Masurile igienice sunt foarte importante in aceasta situatie, iar purtarea picioarelor goale este, de asemenea, esentiala.

Exista un numar mare de persoane care sunt in cautarea unui tratament micoza picior care sa dea rezultate in cel mai scurt timp. De aceea, este recomandata baia picioarelor cu apa calda timp de 5-10 minute in fiecare zi, urmata de aplicarea unei paste din bicarbonat de sodiu sau clorura de aluminiu. Cel mai eficient tratament pentru micoza piciorului este acela in care este folosita o pudra, o crema sau un spray antimicotic cu acid undecilenic si agenti antifungici precum clotrimazolul sau miconazolul. De-a lungul unui tratament pentru micoza picior, specialistii sunt de parere ca pielea cu tendinte de descuamare nu trebuie rupta si indepartata, pentru a evita traumatizarea pielii sanatoase din zona afectata si evitarea extinderii infectiei. De asemenea, se recomanda taierea unghiilor si curatarea constanta a acestora.

Piciorul atletului nu apare doar la atleti

Micoza piciorului apare in mod frecvent la sportivii care poarta o anumita incaltaminte pentru o perioada indelungata, insa ciuperca poate aparea si la persoane din afara ariei sportive. Tratarea micozei piciorului trebuie sa aiba loc in functie de forma dezvoltata de catre unghie sau pielea din jurul acesteia. Pana in prezent, au fost detectate 3 forme diferite de ciuperca si anume forma interdigitala, forma keratozica si forma veziculoasa. Cea de-a treia forma este cea mai rara si, totodata, cea mai grava. Aceasta se manifesta prin aparitia unor vezicule cu lichid la nivelul degetelor de la picior, dar si pe dorsul piciorului. Aceasta infectie poate fi transmisa si in alte zone ale corpului. Pentru un tratament eficient si rapid, se recomanda consultul medicului de familie sau al medicului dermatolog.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *