Piciorul atletului tratament

Piciorul atletului tratamentPiciorul atletului este o infectie micotica destul de iritanta care, contrar numelui, nu ii afecteaza doar pe cei care practica atletismul. Aceasta micoza poate fi contactata de catre orice persoana, mai ales in momentul in care are loc contactul dintre pielea de pe talpa si o suprafata uda, cum ar fi cea din jurul unei piscine. In momentul in care observati ca ati contactat piciorul atletului, nu  dati sub nicio forma posibilitatea acestei ciuperci sa se intinda si alegeti un tratament ceva mai agresiv. Incercati sa va tineti, cat mai mult timp posibil, picioarele si degetele uscate si, concomitent, folositi diverse creme care sa va mai amelioreze mancarimea si sa distruga ciuperca care se face vinovata de infectia micotica.

Indiferent de tipul de tratament folosit, atat pe perioada acestuia cat si dupa ce piciorul de atlet a disparut, spalati sau fierbeti fiecare pereche de sosete folosita, pentru a distruge orice urma de ciuperca si pentru a evita reaparitia micozei.

Simptome piciorul atletului

Ciuperca care se face vinovata de aparitia infectiei micotice sau piciorul atletului este numita tinea pedis si afecteaza, in special, talpa si degetele de la picioare. In momentul in care a fost contactata, aceasta face ca pielea sa se inroseasca si sa crape, producand in acelasi timp si o senzatie de arsura. Odata stabilita intr-o anumita zona, ea provoaca mancarime si pielea arata asemeni unor solzi.

Orice mediu umed si calduros reprezinta locul ideal de dezvoltare si, de aceea, este foarte important sa evitati sa va transpire picioarele.

Piciorul atletului tratament alopat si naturist

In momentul in care aveti certitudinea ca ati contactat o astfel de infectie micotica si decideti sa va tratati fara ajutorul unui specialist, tineti cont de faptul ca trebuie sa ii solicitati farmacistului o crema sau un unguent care sa aiba in continutul sau clotrimazol ori miconazol, cu care va trebui sa va masati piciorul de 2-3 ori pe zi. Sub nicio forma nu intrerupeti tratamentul imediat ce ati observat ca ciuperca a disparut, ci continuati cateva zile si dupa, pentru a o distruge definitiv.

Daca nu doriti sa folositi produsele farmaceutice, pentru piciorul atletului tratament poate insemna si folosirea unei paste obtinute din bicarbonat de sodiu si apa. Pasta astfel obtinuta se aplica peste ciuperca, iar dupa cateva minute se clatesc bine picioarele si dupa ce acestea se usuca, se pudreaza cu putina faina de porumb.

Piciorul atletului tratament naturist

Gelul de aloe sau orice alta crema care are rolul de a inmuia pielea, amestecat cu putin ulei din arbore de ceai, duc la formarea unui unguent care este considerat un tratament eficient, care trebuie aplicat peste zona afectata de aceasta infectie micotica, pe o perioada de o luna si jumatate sau doua.

Cunoscutele  galbenele sunt considerate, de asemenea, un tratament foarte eficient pentru diverse afectiuni ale pielii, datorita  proprietatilor antiinflamatorii si  antimicotice.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *