Ulei de Cocos

Ulei de Cocos – ideal pentru ingrijirea parului si pielii, adorat pentru mirosul deosebit. Trateaza cu succes ciuperca piciorului.

Pentru obtinere se preseaza fructul, fara a se interveni termic asupra lui.

Zona de provenienta: Filipine

Ulei de Cocos BIO, virgin, 100 ml

SKU: PN0003 Categorie:

22,00 lei

Descriere

In aparenta, uleiul de cocos nu este cu nimic diferit de untul obisnuit pe care cu totii il consumam. Chiar si o parte a comunitatii stiintifice considera, pana nu demult, uleiul de cocos ca fiind plin de grasimi saturate, adica nu foarte bun pentru sanatate. Cu toate acestea, situatia s-a mai schimbat si, acum, acestui aliment incep sa ii fie recunoscute meritele.

Uleiul de cocos poate fi utilizat atat in cosmetica, pentru ingrijirea parului sau a pielii, cat si in alimentatie, avand un rol foarte important in protejarea sanatatii. Totusi, daca este consumat, trebuie sa se caute doar uleiul presat la rece, acesta fiind si cel recomandat de catre specialisti.

Perfect in alimentatie, dar si ca produs de ingrijire cosmetica

Uleiul de cocos contine vitamina E, vitamina K, fier, fitosterol, acizi grasi Omega-6, grasimi saturate, mononesaturate si polinesaturate. Cu toate acestea, cele mai importante raman totusi grasimile saturate, acestea fiind de altfel responsabile pentru majoritatea efectelor pozitive inregistrate de uleiul de cocos asupra organismului. Acizii grasi prezenti in acest aliment sunt unii cu lant mediu, adica au nevoie de mult mai putin timp pentru a fi descompusi in particule benefice pentru organism. Ei se transforma mai repede in energie si, de aceea, sunt si benefici pentru sanatate. In plus, cotinutul sau de acid lauric duce la cresterea imunitatii si la scaderea nivelului colesterolului.

De fapt, acidul lauric are un rol de protectie pentru majoritatea organelor, incepand cu inima. Este adevarat si ca uleiul de cocos consumat in cantitati foarte mari nu este benefic pentru cardiaci, dar cantitatile mici de ulei au rol in prevenirea aterosclerozei si in reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, acest aliment contribuie la o imbunatatire a secretiei de insulina si poate fi recomandat astfel si diabeticilor, la fel insa, tot in cantitati mai mici.

Bolile de rinichi si ficat sunt, de asemenea, prevenite, la fel cum si sistemul osos este protejat si intarit. La nivelul pielii, aplicarea de ulei de nuca de cocos poate vindeca mai repede vanataile (prin refacerea mai rapida a tesuturilor), dar poate si sa ajute in tratarea infectiilor.

Pentru a avea o piele mai bine hidratata si mai catifelata, specialistii in cosmetice recomanda masarea cu ulei de cocos, acesta actionand precum o crema hidratanta. Se previne astfel uscarea si exfolierea pielii, dar poate trata si dermatita, eczemele, ciuperca piciorului si multe alte afectiuni ale pielii. In plus, are efect si in inlaturarea ridurilor, datorita proprietatilor sale antioxidante. In final, uleiul de cocos poate ingriji si parul, facandu-l mai matasos si stralucitor, dar si scalpul, pe care il hidrateaza.

Putine contraindicatii

Desi are un efect benefic asupra organismului, ca orice aliment, uleiul de cocos trebuie consumat in mod responsabil, fara sa se faca excese. Aceste indicatii trebuie respectate mai ales de catre persoanele care sufera de afectiuni cardiace, obezitate sau diabet, acestia putand beneficia de pe urma consumului de ulei de cocos doar daca o fac cu mare atentie. Nici femeile insarcinate nu trebuie sa faca excese, chiar daca si in cazul lor consumul responsabil este permis si chiar incurajat.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Your review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *