Tinea pedis tratament

Tinea pedis tratamentTinea pedis este denumita si ciuperca a piciorului sau piciorul atletului si reprezinta o afectiune a pielii de la picior foarte raspandita si nu este nevoie sa fiti “atlet” pentru a fi afectat de aceasta ciuperca.

In America de Nord, unul din zece persoane sufera mai devreme sau mai tarziu de tinea pedis, iar barbatii par sa fie mai afectati decat femeile, iar la adulti se intalneste mai frecvent decat la copii. La aproximativ 50% din persoanele afectate, infectia pielii este recurenta, din cauza faptului ca sporii ciupercilor supravietuiesc intre degetele de la picioare.

Cum se diagnosticheaza tinea pedis

Medicii pot diagnostica foarte usor tinea pedis, deoarece apar excoriatii si mancarimi in zona respectiva, dar si un miros puternic la nivelul picioarelor. Medicul va poate spune daca suferiti de aceasta afectiune a pielii doar daca va ia o mostra pe care o va trimite la laborator, unde sa fie analizata. Daca se confirma, vor fi excluse alte afectiuni ale pielii precum eczemele, herpesul sau psoriazisul.

Tinea pedis tratament

Daca tinea pedis este umeda, umflata si are un miros puternic, trebuie sa fie tratata cat mai rapid. In schimb, daca piciorul este umflat si medicul a confirmat prezenta unei infectii bacteriene, este necesar sa se trateze mai intai infectia si inflamatia si abia dupa aceea sa se treaca la folosirea de medicamente antifungice. Pentru ciuperca piciorului tratament adecvat inseamna creme, unguente sau diverse metode naturiste.

Exista mai multe tipuri de agenti antifungici care pot fi folositi ca tratament tinea pedis (creme, solutii, geluri si lotiuni), care se vand atat cu prescriptie medicala cat si fara (daca stiti ce tratament va avea efect in cazul dumneavoastra). Daca acesti agenti sunt ineficienti, atunci o sa va fie prescrisa o tableta antifungica. Unele medicamente care sunt folosite ca tinea pedis tratament contin atat antifungice cat si antibiotice, acestea fiind substante care ajuta la o vindecare rapida. In plus, atunci cand exista leziuni macerate sau veziculare, pot fi folosite si preparate speciale, care contin acetat de aluminiu. Este recomandat sa va tratati si incaltamintea cu pulberi antifungice.

O afectiune a picioarelor care persista in ciuda tratamentului adecvat poate sa nu fie de origine fungica sau bacteriana. Simptomele pot fi cauzate de o alta forma a bolii de piele. Din acest motiv, este important sa mergeti la un medic dermatolog ca sa va confirme daca este sau nu vorba de tinea pedis.

Pentru a preveni aparitia tinea pedis, trebuie sa va pastrati picioarele uscate. Dupa baie sau dupa dus, este foarte important sa uscati spatiile dintre degetele de la picioare, dar mai sunt si alte recomandari pentru a avea picioare sanatoase: sa va spalati picioarele zilnic cu apa si sapun, sa folositi un praf absorbant, cum ar fi pudra de talc sau pudra de clorura de aluminiu. Acestea pot fi luate in considerare pentru tinea pedis tratament naturist.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *